Lo Botadó

L’associació cultural Lo Botadó va ser creada fa uns anys a Herbers, un petit poble situat a la comarca d’Els Ports, a la província de Castelló. La seva fundació va ser impulsada per un grup de persones preocupades per la conservació i promoció de la cultura i les tradicions locals.

El nom Lo Botadó fa referència al salt d’aigua que hi ha a la població, situat a la part alta del riu Verge del Sargar. Aquesta cascada és un dels atractius turístics de la zona i també és considerada un element distintiu del poble.

El nom de l’associació va ser triat perquè simbolitza la importància de la natura i els elements que conformen el paisatge local en la cultura i la història del poble. A més, el nom és fàcilment identificable pels habitants del poble i pels visitants, ja que és un dels llocs més populars de la zona.

Des de la seva fundació, l’associació ha treballat dur per organitzar activitats culturals i promoure la conservació de la història i la tradició del poble. Gràcies al seu esforç i dedicació, Lo Botadó s’ha convertit en una entitat reconeguda i valorada a Herbers i la seva comarca.

Qui sóm?

L’Associació Cultural Lo Botadó està formada per veïns d’Herbers i gent amb arrels al poble que s’uneixen de forma desinteressada per promoure i preservar la cultura i les tradicions locals. La majoria dels membres són persones compromeses amb la seva comunitat i disposades a dedicar el seu temps i esforç per organitzar activitats culturals i festes al llarg de l’any.

Així mateix, l’associació també compta amb el suport d’altres persones que, encara que no resideixen a Herbers, estan disposades a col·laborar en la seva tasca. En general, l’associació busca implicar el major nombre possible de persones per aconseguir els seus objectius.

És important destacar que l’associació no té ànim de lucre i que els seus membres treballen de forma voluntària i desinteressada per al bé del poble i la seva comunitat. Això demostra el fort compromís dels habitants d’Herbers amb la seva cultura i la seva història, i la seva determinació a preservar-les per a les generacions futures.

Vols formar par de l’Associació Cultural Lo Botadó?

Omple el formulari de registre de nou soci i ens posarem en contacte amb tu.

Què fem?

L’Associació Cultural Lo Botadó és una entitat sense ànim de lucre situada a la població d’Herbers que es dedica a la promoció i preservació de la cultura i les tradicions de la zona. La seva tasca principal és l’organització d’esdeveniments culturals, especialment festes locals que tenen l’objectiu de mantenir viva la cultura i la història del poble.

A més a més, durant els mesos d’estiu, l’associació organitza tallers i activitats per a totes les edats que tenen com a objectiu fomentar la participació i el coneixement de les tradicions locals. Aquestes activitats inclouen tallers d’artesania, música i dansa, així com visites guiades per descobrir el patrimoni arquitectònic i cultural del poble.

Lo Botadó té com a prioritat mantenir la identitat cultural del poble i la regió, per la qual cosa també promouen la preservació dels costums i les pràctiques tradicionals, a través de la realització d’exposicions i publicacions que donen a conèixer la història del territori i la seva gent.

Per últim, l’associació treballa de forma constant per aconseguir el suport dels ciutadans i la col·laboració de les autoritats locals per aconseguir els seus objectius i continuar amb la seva tasca en benefici de la cultura i les tradicions d’Herbers.