Gastronomia d’Herbers: Les millors receptes!

Aiguardent d’Herbers

L’aiguardent és una beguda alcohòlica que s’obté a partir de la fermentació del raïm ensucrat. Aquesta beguda destil·lada es fa des de fa molts anys, i la seua producció artesanal s’ha mantingut fins a l’actualitat a la Comunitat Valenciana des del segle XVIII.

En la població d’Herbés, encara es manté la curiosa tradició artesanal de l’elaboració de l’aiguardent per a ús domèstic.

Aquest procés es realitza de manera totalment artesanal, seguint una antiga tradició dels habitants més vells de la zona. La destil·lació es realitza en un alambí de coure, aportant gran qualitat i l’absoluta garantia d’anys d’experiència. Aquesta beguda, un aiguardent, es presenta en quatre varietats diferents que es distingeixen per la seva elaboració a partir del vi de raïm garnatxa, varietat típica de la comarca dels Ports.

Calmant d’Herbers

Abans, es feia només durant les èpoques més fredes de l’any, però ara és una tradició que es pot fer per a qualsevol festa. Consisteix en encendre un bon foc i prendre un calmant en grup, creant un ambient càlid i festiu.

Aquesta beguda típica d’Herbers es solia preparar durant les festes patronals i populars. Consistia en reunir-se al voltant d’una taula, posar un recipient al centre, afegir-hi rom i sucre, i cremar-ho fins que la flama arribava a ser de color blau. Després, s’afegia una mica de cafè i s’apagava la flama abans de prendre-la.

Ingredients: 1 l. de rom, ¼ cafè, 200 gr. de sucre.

Sopa Herbesina amb Pilotes

Sopa tipica de pilotes de carn que es preparava per carnaval.

Orella i Peus al romer

Rolletes de la Tossa

Els rollets típics que es reparteixen el dia de la Tossa abans de dinar.

Croquetes de bacallà